Praćenje uspješnosti današnjih učenika u školskom sustavu pokazuje da gotovo 50% djece podbacuje u školi, odnosno postižu uspjeh ispod svojih realnih mogućnosti. Najčešći razlozi podbačaja su nedostatak motivacije te nedovoljno razvijene izvršne funkcije i samoregulacija procesa učenja. No, tijekom svog školovanja, djeca uglavnom nisu poučena tim vještinama. Sve više se iskazuje potreba za što ranijom podrškom djeci, kako bi upoznala sebe, svoje jake i slabe strane u procesu učenja, naučila planirati i organizirati proces učenja, učiniti ga zanimljivim, zabavnim i efikasnim.

Iz tog razloga osmislili smo program „SPICE“ ( self-knowledge; planning skills; interesting, cheerful, effective learning). Namijenjen je učenicima od 5. do 8. razreda. Program smo organizirali kroz 5-dnevne radionice (ponedjeljak – petak), u trajanju od 3 sata dnevno, od 16 do 19 sati. Cijena cijelog programa je 500 kn, a radionice se provode u prostoru Udruge Vjetar u leđa, Račićeva 11.

Nudimo dva termina programa :
a) 30.08.- 03.09. 2021.
b) 06.09. – 10.09. 2021.

Veselimo se ponuditi djeci naš poseban SPICE – „magični“ začin za učenje, kako bi im dali na početku pedagoške godine „vjetar u leđa“ te im učinili učenje i školske izazove lakšim, privlačnijim i uspješnijim!
Molimo zainteresirane da se jave do kraja subote 21.8.2021. na email: vjetaruledja@gmail.com.

Ksenija R. Benaković , prof. psihologije
Tena Benaković, mag. psihologije