Aktivnosti za darovitu djecu

Nudimo djeci mogućnost istraživanja i učenja u okruženju bitno drukčijem od redovne škole, s više slobode i bez ocjenjivanja. Nudimo im da se okušaju u kreativnim aktivnostima, u istraživanju, pokusima i raznim intelektualnim zadacima. Sastajemo se svaki tjedan i radimo različite aktivnosti za koje u školi nema dovoljno vremena ili koje se tamo uopće ne rade. S djecom se radi i na socio-emocionalnom razvoju (samokontrola, radne navike, rastući mentalni sklop, timski rad). Jednom godišnje odemo i na izlet u Višnjan. U našoj udruzi djeca i roditelji nalaze upravo ono što im se čini zanimljivo i korisno, dodatni rad s djecom kojoj taj dodatni rad ne predstavlja napor nego zabavu.

Dobne skupine

Djeca su podijeljena u skupine koje otprilike odgovaraju razredima u školi, uz mogućnost priključivanja mlađe djece starijoj skupini. Obično je u skupini između 6 i 10 djece. Dob djece se proteže od vrtićanaca pa do srednjoškolaca, radimo sa svima. Svake godine u naš program je uključeno između 15 i 20 grupa i oko 200 djece.

Termini

Svaka skupina se sastaje jednom tjedno u trajanju od 75 minuta, uvijek u istom terminu, a prema prethodnom dogovoru s roditeljima. Skupina ima dva stalna voditelja te povremeno i gostujuće voditelje. U doba lockdowna uspješno smo organizirali online radionice zahvaljujući želji djece i podršci njihovih roditelja.

Zašto radionice za djecu?

Je li to sve uopće potrebno? Mi mislimo da je! Razmislite malo kakve vam se sve opcije nude ako dijete pokazuje potencijal da bude uspješno u sportu ili u bavljenju glazbom. Imate na raspolaganju gomilu sportskih klubova, postoje glazbene škole i individualne instrukcije. Zašto bi bilo drukčije ako dijete ima neke druge interese? Ne treba li i tom djetetu ponuditi neke dodatne mogućnosti? Mi u Udruzi ′′Vjetar u leđa′′ mislimo da treba pa zato ako vam dijete brzo i lako uči, voli raditi pokuse ili čita više nego njegovi vršnjaci, nazovite i pridružite nam se!