Predstavnici Siemens Energyja Hrvatska potencijalno darovitoj djeci iz programa „Iskrice“ Udruge Vjetar u leđa prikazali karijere u energetici

Potencijalno darovita djeca iz programa „Iskrice“ Udruge Vjetar u leđa, koja se bavi pružanjem podrške darovitoj djeci, njihovim roditeljima, odgojiteljima te nastavnicima, u srijedu, 1. lipnja 2022., posjetila su prostorije Siemens Energyja Hrvatska. Predstavnici jedne od najvećih svjetskih energetskih kompanija, na čelu s predsjednikom Uprave Borisom Miljavcem, učenicima u dobi od 9 – 11 godina približili su polje energetike.
Zaposlenici Siemens Energyja potrudili su se mladoj publici približiti teme proizvodnje električne energije na raznim termoenergetskim i industrijskim postrojenjima u Hrvatskoj i inozemstvu kao i teme kibernetičke sigurnosti takvih postrojenja, što je poslužilo kao dobar uvod u to gdje bi sudionici ove radionice jednoga dana mogli raditi. Također, zajednički su pokušali zamisliti kako bi u budućnosti mogao izgledati tipičan radni dan jednog inženjera u energetici.
Energetska transformacija zasigurno će otvarati nova radna mjesta, budući da se kako zbog tranzicije prema čistoj energiji tako i zbog sve nesigurnijih načina dobave moramo okrenuti novim tehnologijama. U tom kontekstu, svakako računamo na mlađe generacije, a ovo je izvrsna prilika da mogućim budućim inženjerima pokažemo na stvarnim primjerima naših kolega koliko rad u energetici može biti zanimljiv, kreativan i inspirativan – izjavio je predsjednik Uprave Siemens Energyja Hrvatska Boris Miljavac.
Darovita djeca već od ranog djetinjstva pokazuju interes za područja kao što su fizika, kemija, energetika, poduzetništvo i sl. Kako bi sustavno razvijali svoje potencijale iznimno je važno osigurati im kvalitetne izvore informacija o temama koje ih zanimaju i usmjeravati ih da nauče koristiti svoje mogućnosti za dobrobit zajednice. Nadalje, takva djeca ranije od svojih vršnjaka promišljaju o karijeri i odabiru zanimanja. Zbog toga nam je suradnja sa realnim sektorom jako važna te smo zahvalni Upravi Siemens Energyja što nam se javila i ponudila organizaciju ovog zanimljivog događaja – predavanja za naše polaznike.