Praćenje uspješnosti današnjih učenika u školskom sustavu pokazuje da gotovo 50% djece podbacuje u školi, odnosno postižu uspjeh ispod svojih realnih mogućnosti. Najčešći razlozi podbačaja su nedostatak motivacije te nedovoljno razvijene izvršne funkcije i samoregulacija procesa učenja. No, tijekom svog školovanja, djeca uglavnom nisu poučena tim vještinama. Sve više se iskazuje potreba za što ranijom podrškom djeci, kako bi upoznala sebe, svoje jake i slabe strane u procesu učenja, naučila planirati i organizirati proces učenja, učiniti ga zanimljivim, zabavnim i efikasnim.

Iz tog razloga osmislili smo program „SPICE“ ( self-knowledge; planning skills; interesting, cheerful, effective learning). Namijenjen je učenicima od 4. do 8. razreda. Program smo organizirali kroz 5-dnevne radionice (ponedjeljak – petak), u trajanju od 3 sata dnevno, od 17 do 20 sati. Cijena cijelog programa je 600 kn, a radionice se provode u prostoru Udruge Vjetar u leđa, Račićeva 11. Nudimo dva termina programa :

22.8.- 26.8. 2021.


29.8. – 2.9. 2021.

Ako se prvi termin ne popuni, postoji mogućnost pomaka termina na 5.9.-9.9. Veselimo se ponuditi djeci naš poseban SPICE – „magični“ začin za učenje, kako bi im dali na početku pedagoške godine „vjetar u leđa“ te im učinili učenje i školske izazove lakšim, privlačnijim i uspješnijim!

Molimo zainteresirane da se jave do kraja subote

20.8.2021. na email: vjetaruledja@gmail.com.

Ksenija R. Benaković , prof. psihologije

Tena Benaković, mag. psihologije