MODULARNA EDUKACIJA

Edukacija se provodi kroz osam 10-satnih modula, dinamikom od jednog modula mjesečno (ukupno 80 sati). Ova edukacija i rad udruge su prepoznati od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te imamo njihovu podršku za rad. Moduli se održavaju petkom poslijepodne (17-20 sati) te subotom ujutro (9 – 16 sati). Postoji mogućnost i organizacije samo subotom (9-19 sati).
Voditelji edukacije su psiholozi s višegodišnjim iskustvom u radu s darovitom djecom koji su završili ECHA specijalizaciju za rad s darovitom djecom (ECHA Specialist in Gifted Education) Radboud Sveučilišta u Nijmegenu, Nizozemska.
Po završetku edukacije polaznici (odgojitelji i stručni suradnici) će moći:

 • prepoznati darovitu djecu u odgojnoj skupini i upoznati se sa pojmom procesne
  dijagnostike
 • razumjeti specifične razvojne, odgojne i obrazovne potrebe darovite djece
 • osmisliti i provoditi posebne programe rada s darovitom djecom u vrtiću
 • surađivati s roditeljima u rješavanju problema čestih u razvoju i odgoju darovite djece
 • znati razumjeti i poticati zdravi socioemocionalni razvoj, kreativnost, strategije mišljenja
  te druge kognitivne osobine darovite djece.
  Edukacija je osmišljena kao kombinacija predavanja i radionica s kontinuiranom aktivnošću sudionika te znatnim dijelom samostalnog praktičnog rada.

Udruga „Vjetar u leđa“ program rada s darovitom djecom provodi od 2012.g. Trenutno imamo u programu 170 potencijalno darovite djece u dobi od 4 do 14 godina. 2016. godine proglašeni smo European Talent Pointom – te smo time postali dio europske mreže organizacija koje se bave darovitom djecom. Surađujemo sa: Odsjekom za psihologiju Filozofskog fakulteta te Hrvatskim studijima, Učiteljskom akademijom i Prirodoslovno-matematičkim fakultetom, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Centrima izvrsnosti Varaždin, Rijeka i Split, Znanstveno-edukacijskim centrom Višnjan, “Fizikom ekspres” (studentska sekcija Hrvatskog fizikalnog društva), “Znanstvenim čarolijama” (studentska sekcija Hrvatskog kemijskog društva), Udrugom “Bioteka” „Globe“, „Klikeraj“, „Biom“, Institutom Vigea, Studentskom sekcijom za neuroznanost, Radboud Univerzitetom. Održali smo niz predavanja i radionica na domaćim i međunarodnim konferencijama na temu darovitosti. Surađujemo sa dva Centra za darovitost u Izraelu s ciljem razvoja novih tehnika za poučavanje.

”IN HOUSE” EDUKACIJA

Osim modularne edukacije, organizirali smo tijekom godina i ”in house” edukacije. Naši edukatori dolaze u Vašu instituciju te organiziraju radionice i seminare za zaposlenike. Obišli smo sve dijelove Hrvatske. Bili smo, među ostalim, u Vukovaru, Splitu, Varaždinu… i naravno Zagrebu.

Ako želite dogovoriti edukaciju za zaposlenike koja bi se odvijala tijekom vikenda, slobodno nam se javite radi dogovora.

ONLINE EDUKACIJA

”Novo normalno” nosi sa sobom i sve veću potrebu za organizacijom edukacija putem interneta. Imamo iskustva i s tim! Nudimo Vam mogućnost da se prijavite za edukaciju koja bi se odvijala isključivo u online okruženju. Ako ste zainteresirani, slobodno nas kontaktirajte.


Izjave-sudionika-edukacije-5-1

Image 5 of 5